Skip to content

Over ons

AlleenThuis is ontwikkeld vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid. En is het antwoord op de vele berichten over alleenstaande ouderen die vallen en soms dagenlang onopgemerkt op de grond liggen. Het systeem is ontwikkeld door professionals die zich verantwoordelijk voelen voor hun alleen wonende ouder. Vanuit hun bezorgdheid én vanuit hun werksituatie.

Monique Oudshoorn – Hulsker

Monique is ambulancechauffeur en Helicopter Landing Officer bij de traumahelikopter in Groningen. Zij staat regelmatig bij iemand in huis die gevallen is. Dagelijks worden er in Nederland 450-500 ambulances naar adressen gestuurd waar mensen zijn gevallen en op de grond zijn blijven liggen. Als een oudere te lang op de grond ligt kunnen de gevolgen groot zijn.

“Ik vind dat verschrikkelijk. Iemand ligt daar hulpeloos op de grond, met alle angst en verlies van decorum. Er staat een heel verdrietige buurvrouw of zoon bij die zichzelf van alles verwijt. De oudere heeft behalve pijn ook veel verdriet. Daarbij heeft een valpartij een grote psychische impact, en dat is allemaal niet nodig. AlleenThuis voorkomt dat mensen dagenlang hulpeloos op de grond blijven liggen. Daar ga ik volledig voor.”

Jan Oudshoorn

Jan leeft voor twee hobby’s: elektronica en vliegen. Hij heeft er zelfs zijn werk van gemaakt. Jan is al meer dan 35 jaar eigenaar van Bird Electronics BV en 20 jaar piloot op de traumahelikopter. Jan heeft een kwieke, alleen wonende moeder die het nergens voor nodig vindt dat er op haar wordt gelet. Omdat Jan op flinke afstand van zijn moeder woont, ontstond toch de behoefte om een systeem te ontwikkelen waarmee hij over haar veiligheid kon waken. Zonder dat zij er last van heeft. Ze moest gewoon zelfstandig kunnen blijven en mocht vooral niet het gevoel krijgen dat ze in de gaten werd gehouden. Op het gebied van digitale technologie en ICT is Jan autodidact.

“Ik vind het leuk om projecten aan te pakken op een unieke manier. Dat doe ik vaak samen met Henk Stitselaar. We beginnen met alle aspecten van het project die nieuw zijn. Omdat we nog niet weten hoe die aspecten gaan werken, weten we dat die ons totale project gaan beïnvloeden. Deze aanpak levert enorm veel mogelijkheden op. We delen elk project op in kleine stukjes en werken ze een voor een af. Net zo lang tot we een perfect product ontwikkeld hebben.”

Henk Stitselaar

Henk ontwikkelt nieuwe elektronica en is programmeur bij Bird Electronics BV, het bedrijf van Jan. Er wordt hier gewerkt aan moderne internet-of-things oplossingen. Henk ziet het als een uitdaging om steeds een stapje verder te gaan om nieuwe kennis op te blijven doen en betrouwbare producten te ontwikkelen.

“Omdat we in een klein team werken kan ik vaak meer doen dan alleen programmeren. Dat vind ik het leuke aan dit werk. Ik help graag anderen door met creatieve oplossingen te komen.”

Marcel van Gaalen

Marcel is al vanaf het begin van Bird Electronics BV betrokken bij de productie, installatie en het testen van tal van nieuwe producten. Hij heeft jarenlange ervaring op dit gebied. Ook komt hij veel bij klanten over de vloer voor het oplossen van storingen en het doen van onderhoud. Hij weet wat er speelt in het werkveld.

“De productie van de adapters en sensoren is mijn verantwoordelijkheid. Ieder product wat ons bedrijf verlaat is uitvoerig door mij gecontroleerd en getest zodat al onze klanten tevreden zijn, dat vind ik belangrijk.”

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via de contactpagina of vul onderstaand formulier in.