Skip to content

Hoe werkt het?

AlleenThuis werkt met een bedsensor die monitort wanneer iemand naar bed gaat en er op tijd weer uitkomt. Gaat moeder ‘s nachts naar het toilet maar komt ze daarna niet terug naar bed? Of ligt vader om 11 uur ‘s ochtends nog steeds in bed? Dan is er wellicht iets aan de hand. Dankzij het systeem van AlleenThuis krijgen de mensen die zijn aangesloten op het systeem dan een berichtje via sms. Zij kunnen vervolgens bellen of even langs gaan om te vragen of alles in orde is. 

Het hele systeem bestaat uit een sensor die u onder het bed plaatst en een stekker die u in het stopcontact steekt. Dat is alles.

De basis van AlleenThuis

Het systeem bestaat uit een sensor die onder het bed wordt geplaatst, en een adapter die in het stopcontact gaat. Het systeem wordt beheerd met behulp van een webapplicatie. Meldingen worden per sms en/of email verzonden aan de beheerder. De adapter maakt verbinding met de AlleenThuis server. Hiervoor is geen extra voorziening nodig, want het systeem werkt geheel onafhankelijk en heeft geen aparte internetaansluiting nodig. Alleen Thuis communiceert met het internet via een sim-kaart.

Het AlleenThuis systeem is verkrijgbaar op verschillende niveaus van beveiliging. U kunt de basis-set met bedsensor uitbreiden met een alarmknop en sensoren voor toilet en/of badkamer.

AlleenThuis instellen

Om de veiligheid van uw alleen wonende vader of moeder, tante of buurman goed te kunnen monitoren, stelt u het systeem van tevoren zorgvuldig in. Dat kan heel eenvoudig via onze mobiele web app. Deze applicatie is vanaf de mobiele telefoon te gebruiken en is erg eenvoudig. Technische kennis is niet nodig.

In de app stelt u in wanneer bijvoorbeeld uw moeder normaal gesproken naar bed gaat en wanneer ze de volgende dag opstaat. U geeft aan met hoeveel tijd er afgeweken mag worden van dit ritme.

Wanneer krijgt u een melding?

Niet op tijd in bed

Gaat uw vader of moeder elke avond om half twaalf naar bed? Dan kunt u de uiterste tijd bijvoorbeeld instellen op twaalf uur. Blijft het bed leeg, dan krijgt de beheerder van Alleen Thuis een melding

Te laat uit bed

Staat uw vader of moeder elke ochtend om acht uur op en ligt hij/zij na negen uur nog in bed? Dan volgt een melding.

Te lang in bed

Is uw vader of moeder gewend om ’s middags even te slapen en blijft hij/zij te lang liggen? Dan meldt Alleen Thuis dat.

Te kort in bed

Heeft uw vader of moeder wel in bed gelegen, maar is hij/zij bijvoorbeeld niet meer teruggekomen van een toiletbezoek? Dan volgt een melding.

Geen verbinding

Mocht er om een of andere reden geen verbinding zijn met het systeem, dan krijgt u als beheerder hier een bericht van.

Aanvullende opties

Bewegingssensor

Met behulp van bewegingssensoren kan het systeem het toilet en/of de badkamer bewaken. Deze plaatst u in de ruimte en bij de deur. Zo ‘weet’ de sensor of er iemand in de ruimte is en blijft daar beweging waarnemen. Is er voor langere tijd geen beweging waar te nemen, dan geeft Alleen Thuis een melding. Is er wel beweging in de ruimte, maar duurt die te lang? Dan geeft Alleen Thuis ook een melding af.

Alarmknop

Het systeem kan worden uitgebreid met een alarmknop. Als de alarmknop wordt ingedrukt, geeft het systeem een melding.

Extra handig is dat het systeem ook een melding afgeeft zodra de alarmknop buiten het bereik van de adapter komt. Mocht uw vader of moeder verward raken en het huis verlaten, dan krijgt u een melding.

Nu 30 dagen vrijblijvend uitproberen

Wilt u AlleenThuis een maand lang proberen?