De basis van AlleenThuis

Het systeem bestaat uit een sensor die onder een bedpoot geplaatst wordt, en een adapter die in het stopcontact gaat. Het systeem wordt beheerd met behulp van een app. Meldingen worden per sms en/of email verzonden aan de beheerder en familie. De adapter maakt verbinding met de AlleenThuis server. Hiervoor is geen extra voorziening nodig, want het systeem werkt geheel onafhankelijk en heeft geen aparte internetaansluiting nodig. U kunt de basis-set met bedsensor uitbreiden met een alarmknop.

AlleenThuis instellen via de app

Om de veiligheid van uw alleen wonende ouder te kunnen monitoren, stelt u het systeem van tevoren zorgvuldig in. Als beheerder van AlleenThuis gebruikt u daarvoor een app. U registreert zich als beheerder. Vervolgens kunt u alle instellingen opslaan zodat het systeem zijn werk kan doen. Deze app is vanaf iedere mobiele telefoon, tablet of computer te gebruiken.

Slaap- en waakritme invoeren

U kent het slaap- en waakritme van uw ouder, of u bespreekt het met hem of haar. U weet dus hoe laat uw ouder opstaat en naar bed gaat, en of hij of zij tussen de middag rust. Deze informatie voert u in. Daarmee bepaalt u wanneer het systeem een melding moet geven. Zodra uw ouder van dit patroon afwijkt, geeft AlleenThuis een melding.

Bepalen wie er een melding krijgt

U kunt zelf aangeven hoe u de melding wilt ontvangen en wie er nog meer een melding moet krijgen. Bijvoorbeeld uw broer of ander familielid. Op het moment dat het systeem een melding stuurt, wil dat nog niet zeggen dat er iets ernstigs aan de hand is. U kunt uw ouder even bellen om te vragen hoe gaat, zonder dat hij of zij weet dat er een melding is geweest. Als u ver weg woont, kunt u de buren vragen om even bij uw ouder langs te gaan.

Wanneer geeft AlleenThuis een melding?

De AlleenThuis bedsensor geeft standaard meldingen in de volgende situaties:

 • Te laat in bed

  Gaat uw vader of moeder elke avond om half twaalf naar bed? Dan kunt u de tijd bijvoorbeeld instellen op twaalf uur. Blijft het bed leeg, dan krijgt de beheerder en familie van AlleenThuis een melding.

 • Te laat uit bed

  Staat uw vader of moeder elke ochtend om acht uur op en ligt hij/zij na negen uur nog in bed? Dan volgt een melding.

 • Te lang in bed

  Is uw vader of moeder gewend om negen uren te slapen en blijft hij/zij te lang liggen? Dan meldt AlleenThuis dat.

 • Te kort in bed

  Heeft uw vader of moeder wel in bed gelegen, maar is hij/zij bijvoorbeeld niet meer teruggekomen van een toiletbezoek? Dan volgt een melding.

Server monitort het systeem

De AlleenThuis server monitort ook of het systeem zelf goed functioneert. Zodra de server een probleem waarneemt, gaat er een waarschuwing naar de beheerder.

Optie: alarmknop

Het systeem kan worden uitgebreid met een alarmknop. Als de ouder de alarmknop indrukt, geeft het systeem direct een melding. Extra handig is dat het systeem ook een melding geeft zodra de alarmknop buiten het bereik van de adapter komt. Zo is ook een dwalende oudere te monitoren.

Made in Holland

AlleenThuis wordt in Nederland geproduceerd. Ons team combineert de inhoudelijke expertise van zorgprofessionals en de doordachte oplossingen van ICT-specialisten. Doordat alles in eigen beheer ontwikkelt en geproduceerd wordt kunnen verbeteringen snel doorgevoerd worden en heeft u als klant een directe lijn met ons.